Het Aankoopproces

Als aankoopmakelaar biedt ik begeleiding tijdens het gehele aankoopproces. Doorloop onderstaande stappen en bekijk de onderdelen van mijn dienstenpakket.

1. Kennismaking

2. Beschikbaar Woningaanbod Selecteren

3. Bezichtiging woning

4. Onderzoek woning

5. Waardebepaling

6. Onderhandelingen met verkopers

7. Begeleiding juridisch proces

8. Eindinspectie woning

1. Kennismaking
In een informele setting wil ik jou als koper graag beter leren kennen. Waar ben je naar op zoek en wat vind jij belangrijk in een woning? Tijdens dit gesprek vertel ik meer over mijn werkwijze en waar ik een toegevoegde waarde kan leveren. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend.

2. Beschikbaar Woningaanbod Selecteren
Dagelijks hou ik het beschikbare woningaanbod in de gaten.
Op basis van jouw zoekcriteria maak ik een selectie van geschikte woningen.
Door mijn kritische blik vind je alleen passend aanbod in je inbox.

3. Bezichtiging woning
Jij geeft aan welke woning je graag wilt bezichtigen. Ik bied begeleiding tijdens de bezichtiging en zorg dat de juiste vragen worden gesteld. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet.

4. Onderzoek woning
In voorbereiding op een eventuele bieding voer ik een onderzoek uit naar de woning. Hierbij worden alle beschikbare stukken opgevraagd zoals eigendomsakten, stukken van de VvE of milieu-informatie. Aan de hand van dit onderzoek geef ik een positief of negatief aankoopadvies.

5. Waardebepaling
Voor een eventuele biedingsprocedure bepaal ik de marktwaarde van het betreffende object. Ik adviseer jou als koper over een openingsbod of eventueel eindbod in het geval van een inschrijvingsprocedure. Daarbij adviseer ik tevens over een maximum aankoopbedrag zodat je niet te veel betaalt.

6. Onderhandelingen met verkopers
Namens jou als koper doe ik een bieding op de woning van jouw keuze. Hierbij onderhandel ik over prijs, voorwaarden, opleveringstermijn en eventuele roerende zaken.
Elke stap tijdens dit proces gaat in goed overleg.

7. Begeleiding juridisch proces
Na overeenstemming over de prijs en verdere voorwaarden wordt in Amsterdam een koopakte opgesteld bij de notaris. Ik leg contact met de verschillende notariskantoren en zorg dat de akten opgemaakt worden.

8. Eindinspectie woning
Op de dag van de sleuteloverdracht vindt de eindinspectie van de woning plaats. Bij deze inspectie wordt de woning nog eenmaal gecheckt en de meterstanden genoteerd zodat je deze kan doorgeven aan de energieleveranciers.

Karlijn Volgers

Register Makelaar / Taxateur Wonen

Mijn naam is Karlijn Volgers en ik werk al een aantal jaar met veel plezier als aankoopmakelaar in Amsterdam. Amsterdam is een bruisende en snelle stad waar veel gebeurt op het gebied van vastgoed. Mede hierdoor voel ik mij dan ook helemaal thuis op de Amsterdamse woningmarkt en weet inmiddels mijn weg goed te vinden.

 

Karlijn Volgers Makelaardij is een jong, enthousiast en no-nonsense makelaarskantoor waarbij de focus ligt op de begeleiding van starters. Jouw eerste woning aankopen is mijn specialiteit. Ik bied begeleiding in het gehele aankoopproces waarbij ik een overzichtelijk en zorgeloos traject garandeer. Van het zoeken naar de ideale woning tot het voeren van scherpe onderhandelingen, ik neem graag alles voor je uit handen! Mijn hulp inschakelen bij een directe aankoop of tweede woning kan uiteraard ook.

 

Wil je meer informatie over het aankopen van een huis? Ik drink graag samen een kop koffie. Mail naar info@karlijnvolgers.nl en we maken snel een afspraak.